Onyx

Onyx

Az Onyx-okat féldrága kőnek nevezik, kristályos szerkezete van. Különlegessége, hogy 2 cm-es vastagsága mellett, megfelelő fénnyel átvilágítható. Általában javasoljuk a neon cső használatát, de hely hiányában tökéletesen megfelelnek olyan led panelek is, melyek szórt fényt adnak.

Az onyx rendkívül érzékeny kő, gyakorlatilag a legnagyobb odafigyelést igényli az összes díszítőkő típus közül. Számtalan felhasználási területe létezik (mosdókagyló, bárpult, asztallap, padlóburkolat, zuhanyfal stb.), azonban az általános tapasztalat azt mutatja, hogy az onyx tábla függőleges felületre, falra, bútorra szerelve lesz a legtartósabb. Ez természetesen nem zárja ki a többi felhasználási területet.  Összességében kijelenthető, hogy az onyx alapvetően dekorációs feladatot kell ellásson otthonunkban, melyet viszont olyan mértékben teljesít, hogy vendégeink másban nem is akarnak majd gyönyörködni.

Egy szoba ékessége lehet az Onyx, akár festmény helyett is mutatós. Sötétedés után adja át igazán különleges oldalát, mikor a mögötte lévő lámpa testeket felkapcsoják. A referenciák menüpontban több beépített Onyx-ot is megtekinthetnek az érdeklődők.

Onyx kő választásakor érdemes a következőket figyelembe venni:

  • Ha a kő felületére bármilyen folyadék, étel stb. kerülne, lehetőleg gyorsan töröljük le, mert nagyon hamar magába szívja és olyan foltokat hagyhat amiket utána már sajnos nem lehet eltávolítani.
  • Az ilyen jellegű felhasználás esetén különösen fontos az anyag impregnálása és annak rendszeres (félévente vagy gyakrabban) ismétlése.
  • Népszerű és rendkívül elegáns megoldás, amikor az épített zuhanykabin fala átvilágítható táblából készül. Ilyen esetben, hogy a követ megvédjük célszerű a beépítés előtt a táblára üveglapot laminálni, így a tisztántartásra használt vegyszerek nem fogják veszélyeztetni a szépségét.